0
Aloe Vera vid brännskada

Aloe Vera vid brännskada

Aloe Vera är effektivt att ha till hands om du bränner dig, eftersom den rena gelén i bladen på denna växt är användbar för att lindra hudinfektioner och minska inflammation, samt har antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper som hjälper läkningsprocessen. Aloe Vera har använts som ett naturligt botemedel för att behandla hud sedan forntiden. Man har hittat bevis på att egyptierna redan ca 3000 f Kr använde Aloe Vera som naturläkemedel. På 30-talet användes Aloe Vera till att bota röntgenbrännskador och på sextiotalet visade flera amerikanska läkare att Aloe Vera hämmade utvecklingen av mikroorganismer som orsakar infektioner. 

Det är Aloe Verans förmåga att förnya celler som gör att den har så stor läkningseffekt. Dessutom har det bakteriedödande och fungicidala egenskaper, vilket förhindrar och undviker infektion i skadade vävnader och spridning av bakterier. 

Till denna hela uppsättning fördelar måste vi också lägga till dess näringsegenskap, eftersom den innehåller 19 viktiga aminosyror, förutom vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, folsyra, vitamin B12, vitamin C, vitamin D, vitamin E och kalcium, förutom andra mineraler som järn, fosfor, magnesium, mangan, kalium, krom, koppar, natrium, zink, selen eller kisel, germanium och 19 av de 22 aminosyrorna som vår kroppsbehov, såsom tyrosin, cistern, L-arginin, L-karitin, L-cystein, L-fenylalanin, glycin, L-glutamin.

Innehållet i Aloe Vera-bladen har också en fuktgivande effekt på grund av det höga vatteninnehållet, mycket viktigt för regenerering av brännskador, det är immunsystemstimulerande och innehåller enzymer, mono- och polysackarider, antrakinoner, saporiner och steroler, bland andra ämnen. 

Även för solbränna är Aloe Vera en effektiv behandling, eftersom det lugnar nästan omedelbart och utan kemikalier. Aloe Vera återfuktar och ger näring på djupet och reparerar upp till tre hudskikt tack vare dess höga penetrationsförmåga. 

Ett av huvudvärdena för innehållet i Aloe Vera-bladen för hudskadade av solen är dess rikedom i polysackarider, effektiv mot åldrande och kollagenstimulator.