0

Om Oss

Vi vill erbjuda en säker, certifierad, och högkvalitativ Aloe Vera som kommer från en ekologisk odling där Aloe Veran har dom allra bästa egenskaperna och som kontrolleras och processas i en miljö där produkten bibehåller alla näringsämnen och egenskaper hela vägen till från det växande bladet fram tills att den i en förpackning når slutkunden.


Att odlingarna och processerna är ekologiska ligger i företagskulturen. Familjen som odlar och pressar Aloe Veran har odlat och pressat Aloe Vera i generationer och värnar om att fortsätta på samma sätt för att inte försaka kvaliten.  Alla processerna från att samla in bladen, till rengöring och växtvård är gjort för hand och det finns miljökontroll för alla rutiner från odling till förpackningar och återvinning. Allt med hänsyn och respekt för miljön.

På plantagerna används inga bekämpningsmedel eller kemikalier. Man använder samma metoder för gödning och bekämpning som farföräldrarna använde för över trettio år sedan. Helt naturligt odlas Aloe Vera av högsta kvalitet, utan kemikalier som kan vara skadliga för våra kroppar.

Alla processer på ett ställe


På odlingen finns ett laboratorium, och där genomförs kontroller av aloe veran. Där finns också produktionslokalen där Aloe Veran pressas och förpackas.

Alla processerna finns på ett ställe i syfte att säkerställa optimal kvalitet. Man får inte glömma att arbete med naturliga produkter, som tas ur naturen för att vidare behandlas, är föremål för yttre angrepp som oxidation och reducering utav dess egenskaper.

Aloe Vera Finca Canarias vill göra skillnad, och erbjuda samma rena tillverkningsprocesser, såsom förr i tiden. Målet är att erbjuda produkter med identisk kvalitet som ett nyklippt Aloe Vera blad.


99,38% ren aloe barbadensis Miller i fem steg

Varje månad plockas omkring 5000 färska blad Aloe Vera i plantagerna. Varje växt ger 4-5 blad per år. På det sättet garanteras ständigt livskraftiga plantor.

1. Varje vecka plockas en mängd färska blad.
2. Varje blad tvättas för hand med vatten.
3. Roten och spetsen på varje blad skärs av med keramik- och plastredskap, för att inte oxidera massan. Efter detta läggs bladen i vattenbad i 8 timmar för att avlägsna överskott av aloin.
4. Därefter skärs den rena massan bort från skalet med en plastspatel manuellt. Efter denna process innehåller massan endast 5 % aloin.
5. Efter detta kallpressas massan, och vitamin C och E som utvinns ur citron tillsätts och fungerar som naturligt konserveringsmedel.


ALLTID färskvaror.  PRODUKTION planeras efter efterfrågan.

Varje vecka planeras utifrån efterfrågan hur mycket blad som pressas och skördas. Företaget är ett familjeföretag där hög kvalitet är viktigare än kvantitet.


RESULTAT: världens bästa Aloe Vera


Tack vare klimatet på Gran Canaria, närheten till havet och den vulkaniska jorden, anses Aloe Vera från kanarieöarna vara den bästa i världen. Och med de processer som Finca Canarias utvecklat, lyckas man bibehålla alla näringsämnen och egenskaper från det växande bladet hela vägen fram till kunden.

Aloe vera från kanarieöarna innehåller 23,38% av acemannan, som är tre gånger mer än Aloe Vera som odlas på annat håll. Finca Canarias har utvalts till samarbetspartner för Doctor Negrín sjukhus. Dr Negrin sjukhus är ett av de största sjukhusen på kanarieöarna.